Dansaanbod

Groepslessen

 

 • Stijldansen

  Heb je zin om in groep te proeven van verschillende soorten dans? Dan is onze cursus ‘Start To Dance’ helemaal iets voor jou!

  De cursus is op maat van beginnende dansers of mensen met weinig ervaring met stijldansen. We beginnen met een aantal lessen mambo, chacha, quickstep en Engelse wals, en daarna komen ook de jive, rumba en tango aan bod. Kortom, voor elk wat wils!

  Iedereen die zin heeft om een pasje te wagen in de danswereld is welkom. Samen met je (dans)partner leer je de basisbeginselen. Misschien is dat wel het begin van een mooie danscarrière.

 

 • Disco-Boogie

  Heeft de seventies muziek het swingend vuur in jou aangewakkerd? Kom dan zeker eens kennis maken met Disco-Boogie! De Disco-Boogie wordt ook wel eens de discoswing genoemd. Deze dans is ideaal voor paren die graag uit de bol gaan op pop- of discomuziek (denk maar aan “the first, the last, my everything” van Barry White, maar ook aan “on the floor” van Jennifer Lopez).

  Het is een mix van elementen uit verschillende dansen. Zo kan je de passen en de danshouding van de foxtrot terugvinden, maar evengoed technieken uit de Latindansen en de choreografie van de rock-‘n-roll. De disco-boogie is door het eenvoudige dansritme heel geschikt voor beginnende dansers. Ook heel belangrijk: deze dans is gemakkelijk te dansen op feestjes.

 

 • Solo Dance

  Geen danspartner of kan je gewoon niet stilzitten bij muziek? Doe dan mee met onze leuke Solo Dance lessen. Je leert leuke choreo’s op een Samba, Chacha, Salsa, Bachata, Mambo en nog veel meer.

  Goed voor de lijn en goed voor het geheugen. Calorieën verbranden tijdens het dansen op leuke hedendaagse muziek. Wat wil je nog meer?

  Geschikt voor beginners en gevorderden, maar zeker niet alleen voor dames.

 

 • Salsa & Bachata

  Maak kennis met twee zuiderse dansstijlen! In deze cursus leer je de basispassen van de Salsa en de Bachata.

  Salsa is een romantische, maar toch energieke Latin partnerdans. Het is een spannende dans op muziek met een snel tempo, leuk om te dansen en om naar te kijken! De term ‘salsa’ komt uit New York, maar de dans zelf heeft wortels in Latijns Amerika. Het is moeilijk om een definitie te geven van salsa, want in verschillende landen, en zelfs in verschillende steden wordt hij anders gedanst. Eén ding hebben alle salsadansers wél gemeen: hun heupen staan tijdens het dansen niet stil!

  Ook de Bachata zo’n intieme Latin partnerdans. Dansers bewegen met hun heupen, in perfecte harmonie. Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Er zijn verschillende types Bachata, maar de kenmerkende snelle passen en sensualiteit komen altijd terug. Zin om te dansen in zuiderse sferen? Waag je dan aan onze snelcursus Salsa & Bachata.

 

 • Nightclub Two Step

  Salsa Nightclub Two Step is een vlotte, sociale dans die gedanst wordt op leuke, langzame muziek (Vb. Chris de Burgh – The Lady in Red, Ed Sheeran – Thinking out loud, …).  Het is bedacht in 1960 door Buddy Schwimmer  en wordt gedanst op muziek met een 4/4 maat en een tempo van 16-22 maten per minuut. Het basis ritme is Quick Quick Slow.

  Door oa. het ritme lijkt het een beetje op rumba, maar toch is het een hele andere dans. Je danst hier 2 keer zo snel op dezelfde muziek. Vandaar dat langzame muziek erg geschikt is voor de Nightclub Two Step.

 

Openingsdans

 

Sta jij op het punt te trouwen en heb je meer zenuwen voor de openingsdans dan om het jawoord geven? Wij helpen graag jouw zenuwen onder controle te krijgen! Via enkele privé- en/of groepslessen stomen wij jou klaar voor een fantastische dans en ons assortiment is ruim: van een traditionele slow tot breakdancende bruidengommen en booty shakende bruiden.

Daarnaast helpen we je niet alleen met de dans maar verlenen we ook advies omtrent de juiste muziekkeuze. Dankzij onze deskundige begeleiding kan jij op jouw grote dag met een gerust hart op de dansvloer staan.

Heb je daarnaast ook familieleden wiens dansmoves niet echt partyproof zijn en willen zij ook graag enkele lessen volgen? Ook zij kunnen bij ons terecht.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Privélessen

 

In onze dansstudio kan iedereen terecht voor privélessen, of je nu een recreatieve danser bent of een wedstrijddanser. Heb je geen tijd om elke week deel te nemen aan groepslessen, of wil je graag een intensievere begeleiding, eventueel bovenop de groepslessen? Dan zijn privélessen de oplossing voor jou. Je leert wat je wilt, wanneer je wilt! Privélessen nemen betekent niet dat je alleen moet dansen, er is ook de mogelijkheid om met een aantal vrienden privélessen te nemen. Je kan zelfs privédanslessen cadeau doen met onze cadeaukaart.

Recreatieve danser

In onze privélessen krijg je de onverdeelde aandacht van de dansleraar. Dat heeft natuurlijk als voordeel dat de danslessen volledig op jouw maat gemaakt kunnen worden, en dat we aandacht kunnen geven aan jouw werkpunten. Dat kunnen passen zijn die je nog niet onder de knie hebt, maar ook je houding, je techniek en choreografieën uit de cursussen. Later instromen in groepslessen is enkel mogelijk als je al enige danservaring hebt, dus ook daarvoor zijn onze privélessen het ideale opstapje!

 

Wedstrijddanser

Dans jij met je partner vlot door regionale, nationale of internationale wedstrijden? Of heb je die ambitie? Wij bieden dansparen ondersteuning op gebied van choreografie, techniek en houding. Bij wedstrijddansen is het dansen natuurlijk van groot belang, maar ook over de dingen die er allemaal bij komen kijken, kan je bij ons terecht voor advies. Samen werken we een persoonlijk trainingsschema uit met bijzondere aandacht voor kleding en voedingsadvies.

 

 

Workshops: Vrijgezellen/Bedrijfsactiviteit/Evenementen

 

Organiseer jij een bachelor(ette)party? Een teambuilding? Of een ander event? Dan is een workshop op maat perfect voor jou.

Wie zin heeft in een dagje gezellig dansen met collega’s of vrienden, kan bij ons een leuke workshop boeken. In die workshop maak je op korte tijd kennis met een dansstijl naar keuze. Mambo, Weense Wals, Salsa, Bachata, … het kan allemaal! Je leert de basis en je kan al snel de eerste passen op de dansvloer wagen. Plezier gegarandeerd! Onze workshops kunnen in onze dansstudio, maar ook op een locatie naar keuze plaatsvinden.

Ben je eerder op zoek naar een show/demonstratie? Ook dan kan je zeker en vast bij ons terecht. Wij bespreken graag samen met jou naar wat je op zoek bent. Meer informatie hierover vind je onder de sectie “demonstraties”.

 

 

Demonstraties

 

Onze dansdemonstraties geven dat extra beetje fun aan je feestje! Heb je binnenkort een bedrijfsfeest, een bruiloft of een ander feest dat wel wat danspassen kan gebruiken?

De stijl en het thema van de dansen die worden getoond tijdens de demonstratie kunnen in samenspraak gebeuren. Het gamma is dan ook ruim: Samba, cha cha, rumba, jive etc. Keuze zat!

Het is uiteraard ook mogelijk om een demonstratie te combineren met een workshop. Zo kunnen alle gasten op jouw bal, personeelsfeest of de opening van je bedrijf een pasje op de dansvloer wagen!

Wil je verder meer weten over hoe zo’n demonstratie ineen steekt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.