Lesgevers

Lesgevers

Kurt is begonnen met dansen op 11-jarige leeftijd. Hij startte met wedstrijden in Latin maar al gauw volgden ook wedstrijden in Mambo, Hustle en Showdance. Samen met zijn toenmalige partner Daisy Croes (gekend van Sterren op de Dansvloer) danste hij enkele jaren in de hoogste klasse (A). Hun samenwerking eindigde toen Daisy besloot om professional te worden en Kurt vond een nieuwe danspartner in Mareike Enders. Zij werden in 2001 samen Belgisch Kampioen.

Kurt was, naast het dansen, ook actief in de zwemwereld. Daar leerde hij Vanessa kennen met wie hij al gauw een duo zou vormen (2006). Hoewel Vanessa helemaal niets van dansen kende, kon Kurt haar toch overtuigen om de cursus ‘Social Dance’ te volgen. Al snel bleek dat Vanessa een geboren talent had voor dansen. Vanessa werd op korte tijd klaar gestoomd om reeds in november 2006 deel te nemen aan hun eerste wedstrijd samen en meteen eentje in de hoogste klasse. Ze eindigde knap 5e op het Belgisch Kampioenschap Latin. Ook nadien volgden er nog knappe prestaties. Zo werden ze Belgisch Kampioen bij de Amateurs en mochten ze ook deelnemen aan verschillende internationale wedstrijden en aan Europese- en wereldkampioenschappen waar ze de Belgische trots mochten verdedigen.

In 2012 namen ze de grote stap om bij de Professionals te gaan dansen maar de goden waren hun niet gunstig gezind. Kurt liep een ernstige blessure op waardoor ze dat jaar niet op de dansvloer te bewonderen waren. Vastberaden om opnieuw te dansen stortte Kurt zich op zijn revalidatie. In mei 2013, enkele maanden na zijn rugoperatie, leverde deze inspanningen meteen resultaat: Vanessa en Kurt werden Belgisch Kampioen bij de Professionals. Ook in 2014 haalden ze opnieuw de Belgische titel bij de Latin Professionals.

Na veel wikken en wegen besloten Vanessa en Kurt in 2015 om hun carrière als dansers op non-actief te zetten. Ze gaven toen al enkele jaren les aan cursisten en wedstrijdkoppels en besloten om hun passie en liefde voor dansen op deze manier door te geven aan anderen. In 2017 volgt een nieuwe uitdaging: de oprichting van hun eigen dansschool. Als locatie hiervoor kiezen ze voor Heusden-Zolder en als gediplomeerde lesgevers bij BULDO zullen ze danslessen aanbieden voor jong en oud en van recreatieve danser tot wedstrijddanser. Iedereen is welkom! Het volledige aanbod kan u bekijken onder ‘dansaanbod’.